Decebal Traian Remeș a murit!

0

Fostul ministru al Agriculturii, Traian Decebal Remeș, s-a stins din viață. Avea 71 de ani..
Decebal Traian Remeș era internat la Oncologie de o săptămână. Fostul politician suferea de cancer.
La sfarsitul lui noiembrie 2016, Remeş a câştigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul prin care a cerut despăgubiri de la TVR şi DNA pentru divulgarea, în 2007, a probelor din dosarul „Caltaboşul”. Magistraţii de la Instanţa Supremă au decis ca Remeş să primească 15.000 de lei despăgubiri de la TVR, DNA şi Rodica Culcer, pe atunci şefa ştirilor TVR.
Reamintim că, în octombrie 2007, TVR 1 a difuzat o înregistrare video cu momentul în care Decebal Traian Remeş primea de la fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan un plic, în care procurorii DNA susţineau că se afla mita de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă.

În februarie 2013, Decebal Traian Remeş a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul „Caltaboşul”, fiind eliberat condiţionat după un an de zile. A fost ministru al Agriculturii în perioada  – 
 
Decebal Traian Remeș s-a născut la data de 26 iunie 1949 în comuna Băsești (județul Maramureș). A absolvit în anul 1971 cursurile Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași.
După absolvirea facultății, a lucrat ca economist, șef birou, șef serviciu la Electroprecizia Săcele (1971-1978), în paralel fiind și asistent la Universitatea Brașov (1973-1978). În anul 1978 este numit în funcția de inspector la D.P.M.S. Maramureș, apoi din anul 1980 lucrează în funcția de contabil șef la I.P.I.C.C.F. Maramureș.
În anul 1990 devine director economic și apoi director general la SC „RAMIRA” Baia Mare. După ce în perioada 1992-1995 a îndeplinit funcțiile de vicepreședinte și apoi președinte al Consiliului Județean Maramureș, Decebal Traian Remeș va conduce sucursală bancară Credit Bank din Baia Mare, în calitate de director al acesteia (1995-1996).

La data de 23 septembrie 1998, Daniel Dăianu este revocat din funcția de ministru al Finanțelor și, în aceeași zi, președintele Emil Constantinescu îl numește pe Decebal Traian Remeș în funcția de ministru al Finanțelor. Acesta va conduce portofoliul de ministru al Finanțelor în perioada 23 septembrie 1998 – 28 decembrie 2000.
Nefiind ales în Parlament în urma alegerilor din anul 2000, Remeș a devenit director economic al SC Predilect SRL din Baia Mare, firmă la care deținea 50% din capitalul social, restul titlurilor fiind deținute de soția acestuia, Steliana Remeș, care este și administrator. Firma are ca obiect de activitate servicii care țin de agricultură și zootehnie, având o fermă de creștere și îngrășare a porcinelor în comuna natală Băsești din Maramureș, cu o capacitate de 2.000 de porci.

La data de 5 aprilie 2007, Decebal Traian Remeș este numit în funcția de ministru al Agriculturii și dezvoltării rurale, devenind responsabil cu implementarea politicilor agricole și de dezvoltare rurală în conformitate cu strategia guvernamentală. Și-a dat demisia când a început ancheta în dosarul ”Caltaboșul”.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*