DNA: 1,5 milioane de voturi fraudate, la referendumul din 29 iulie 2012

0

curve la votDescoperire impresionantă făcută de procurorii DNA. Acestia arată că numărul voturilor fraudate la referendumul naţional din 29 iulie, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, se ridică la aproximativ 1,5 milioane, potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei.
Potrivit procurorilor DNA, fraudarea masivă a votului la referendumul din 29 iulie, pentru demiterea lui Traian Băsescu, a fost posibilă cu ajutorul unui sistem informatic creat în acest scop.
Surse judiciare au precizat pentru EVZ că, pentru fraudare, USL a folosit un call-center -1855. Prin acesta se permitea schimburile de mesaje tip SMS, în timp real, între mii de utilizatori. Aceasta ar fi fost calea prin care s-ar fi transmis ordine ilegale, susţin jurnaliştii.
 
A doua conexiune era o aplicaţie pe Internet ce permitea unui grup mai restrâns de persoane să obţină în timp real informaţii despre cât si cum s-a votat.
Secretul votului, cine a votat „DA” sau „NU” a fost violat de 4.400 de ori, conform SMS-urilor de la 1855. Tot prin acest call-center au fost transmise mesaje în vederea luării de măsuri nelegale pentru creşterea artificială a numărului de votanţi în secţiile deficitare.
O estimare a voturilor fraudate, fără să punem la socoteală dosarele de la parchetele normale, ar indica o cifră de aproximativ 1,5 milioane.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*