pentrucasamea.ro

- Advertisement -

fashiondays.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

DNA cere 15 ani de închisoare cu executare pentru Radu Mazăre în dosarul retrocedărilor ilegale de pe litoral

eurogsm.ro

- ADS -

În ultima ședință a procesului în care Radu Mazăre este judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorul de caz a cerut pedeapsa cu închisoarea până la 15 ani.

În același dosar DNA cere închisoare cu executare și pentru Nicușor Constantinescu.

„Solicităm condamnarea inculpatului Radu Mazăre la o pedeapsă orientată spre maxim. (…) Nu vom cere o pedeapsă de 15 ani, ci una orientată spre cea de 15 ani”, a spus procurorul.

Radu Mazăre a fost condamnat în același dosar, în iulie anul trecut, la patru ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că a atribuit ilegal, împreună cu alți funcționari, terenuri în valoare de 114 milioane de euro.

În cadrul dezbaterilor, procurorul de şedinţă a cerut condamnarea lui Radu Mazăre la o pedeapsă orientată spre maxim, limita superioară pentru infracţiunile comise de fostul primar fiind de 15 ani.

Procurorul a mai explicat că, în cazul lui Radu Mazăre, faptele se prescriu în iulie 2023.

Judecătorul Ionuţ Matei a anunţat că va amâna pronunţarea sentinţei în acest dosar.

 

Dosarul se află în faza de apel, după ce Radu Mazăre a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în iulie 2017, la 4 ani de închisoare cu suspendare.

melimeloparis.ro

În acelaşi dosar, Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al CJ Constanţa, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă primind şi Dragoş Săvulescu, fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

În schimb, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost achitat.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2002 – iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul, conform Agerpres.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre a fugit din România pe data de 30 decembrie 2017. Acesta se afla în control judicial. Radu Mazăre a solicitat atunci azil politic în Madagascar, unde are mai multe afaceri.

 

Înainte să plece, Radu Mazăre a transmis o scrisoare către IPJ Constanța în care a spus că este „o țintă politică a Statului Paralel…Atunci când în România va există o justiție reală, mă voi întoarce”, a spus acesta.

 

VIZUALIZAT 14 ori,
 acai berry 900 apteka
Citește și

Lasă un răspuns