Frauda cu certificate de handicap

0

Fosta șefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, și alte 12 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DNA, în dosarul certificatelor de handicap eliberate fraudulos în Prahova.
Viorica Oniga, aflată în arest preventiv din luna mai, a fost deferită justiției pentru luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată și în formă continuată, complicitate la infracțiunea de înșelăciune, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată.
Ioana Borcan a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată şi în formă continuată, complicitate la înşelăciune, în formă continuată, şi fals intelectual, în formă continuată.
În acelaşi dosar vor fi judecaţi doi dintre intermediarii obţinerii de certificate frauduloase, Georgeta Oprea şi Sorin Octavian Gabor, ambii arestaţi preventiv, precum şi Georgeta Nicoleta Irimia, asistentă la Spitalul de urgenţă din Prahova.
Alături de aceştia, procurorii i-au trimis în judecată pe Lucian Ion Manea, Gheorghe Mihalcea, Mariana Pascu, Georgeta Neacşu, Viorica Arsenie, Lia Aluna Dumitrescu, Alexandrina Dumitru şi Claudia Rodica Manea.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006-2012, în schimbul unor sume de bani şi în baza unor acte medicale falsificate, mai multe persoane au obţinut, fără drept, încadrarea în grad de handicap şi eliberarea certificatelor care atestă acest fapt de către membrii Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova.
Ca urmare a folosirii acestor certificate, persoanele beneficiare au încasat în mod injust, de la bugetul de public, suma totală de 3.012.928 lei, cu titlu de indemnizaţii de handicap, bugete complementare, indemnizaţii de însoţitor şi alte facilităţi prevăzute de lege pentru această categorie de persoane, potrivit Direcției Naționale Anticorupție.
 
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/dna-13-persoane-trimise-in-judecata-in-dosarul-certificatelor-de-handicap-date-fraudulos-in-prahova-65631.html

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*