pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Ioan Niculae, 2 ani și jumătate de închisoare cu executare.

eurogsm.ro

- ADS -

În acest dosar, Ioan Niculae și Gheorghe Bunea Stancu au fost acuzați că au finanțat campania electorală a lui Mircea Geoană în 2009, în mod ilegal. Dacă în prima fază, Judecătoria Sectorului 1 i-a achitat, judecătorii de la Curtea de Apel București i-au condamnat definitiv, constatând că a avut loc acea finanțare ilegală a campaniei electorale.

Pe de altă parte, Ioan Niculae a afirmat, în fața instanței, că, la un moment dat, ar fi avut o discuție cu Viorel Hrebenciuc despre finanțarea campaniei lui Mircea Geoană, din 2009, cu mențiunea că totul trebuia să se petreacă în mod legal, cu documente legale, prin bancă, fără nicio problemă, a transmis corespondentul Realitatea TV, Ionela Arcanu.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET:

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2009, Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a Partidului Social Democrat pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Potrivit înţelegerii, sumele de bani trebuiau să fie date indirect, în sensul că Ioan Niculae urma să achite plăţi către diferiţi furnizori de servicii ce aveau legătură cu campania electorală, inclusiv instituţii implicate în realizarea de sondaje de opinie publică. În acest fel, au susţinut procurorii anticorupţie, se disimula destinaţia reală a sumelor de bani, ocolindu-se dispoziţiile legale referitoare finanţarea partidelor politic.

  • În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae ar fi solicitat ca, în cazul câştigării alegerilor de către candidatul PSD, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi la nivelul celor două societăţi naţionale ce aveau ca obiect gestionarea şi distribuirea gazului natural (SNTGN Transgaz şi SNGN Romgaz SA), au arătat procurorii în rechizitoriu.

Pe parcursul cercetărilor, procurorii au mai stabilit că din suma de un milion de euro, s-au plătit efectiv 641.730 de lei, aproximativ 150.000 de euro, folosindu-se drept paravan un contract încheiat între societatea controlată de Ioan Niculae – Interagro şi SC INSOMAR SRL. Acest contract a fost încheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legală destinaţiei reale a sumelor de bani, şi anume finanţarea unui partid politic cu încălcarea dispoziţiilor legale, mai notau procurorii în rechizitoriul trimis instanţei.

VIZUALIZAT 12 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns