Maricel Păcuraru, asociatul lui Cozmin Guşă, ridicat de procurorii DNA

0

Procurorii anticorupţie au făcut luni mai multe percheziţii la imobilele deţinute de fratele lui Elan Schwartzenberg, cazul având legătură cu dosarul dispariţiei lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului şef ANAF Sorin Blejnar. Percheziţii au fost făcute şi la imobile ale Monicăi Hoffman, o apropiată al lui Elan Schwartzenberg, precum şi la cele ale lui Maricel Păcuraru.
Asociatul lui Cozmin Guşă, Maricel Păcuraru, a fost ridicat de mascaţi şi dus la sediul DNA pentru audieri.
Potrivit România TV, percheziţii au avut loc şi la sediul Realitatea Media, de unde au fost ridicate înscrisuri privind acţiunile preluate de Elan Schwarzenberg de la Sorin Ovidiu Vântu. Procurorii au indicii că preluarea Realitatea Media a mascat de fapt o spălare de bani.
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că procurorii Secţiei de combatere a corupţiei fac cercetări într-o cauză penală complexă ce vizează săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care trafic de influenţă, spălarea banilor proveniţi din evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, bancrută frauduloasă, delapidare, în care sunt implicate peste 30 persoane fizice şi mai multe persoane juridice.
„Potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale, suma care face obiectul spălării de bani este de peste 1.000.000 euro. În cursul dimineţii au fost efectuate percheziţii domiciliare în 35 de locaţii din municipiul Bucureşti. În baza art. 183 alin. 2 din Codul de procedură penală, au fost emise mandate de aducere pentru 16 persoane fizice care urmează a fi audiate de procurori”, se arată într-un comunicat al DNA.
Potrivit România TV, Monica Hoffman şi Maricel Păcuraru vor fi audiaţi de procurori, urmând să se decidă apoi dacă se vor lua măsuri împotriva lor.
Omul de afaceri Elan Schwarzenberg a fost şi el citat de nenumărate ori la DNA, însă este de negăsit şi este posibil chiar să se emită un mandat de arestare în lipsă pe numele său.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*