pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Neculai Onțanu a fost REŢINUT de procurorii DNA.

eurogsm.ro

- ADS -

media_143403360312617800Neculai Onțanu este cel mai longeviv primar din Capitală, fiind la al patrulea mandat în fruntea Primăriei Sectorului 2. În același dosar a fost reținută și Claudia-Loredana Radu, fosta avocată a lui Victor Ponta. Femeia, membră a Baroului București, și-ar fi dat doctoratul cu fostul vicepremier Gabriel Oprea și a angajat-o pe fiica acestuia la cabinetul său de avocatură.

UPDATE. Loredana Radu, urmărită reținută în acest dosar, a fost avocata lui Victor Ponta, în ancheta în care procurorii anticorupție îl cercetează pe Dan Șova.

 

Avocata Loredana Radu

Ea se numără printre persoanele care și-au dat teza de doctorat sub coordonarea fostului vicepremier, Gabriel Oprea.  Interesant este că fiica vicepremierului Oprea, Ana-Maria, măritată Tudor, a fost angajata a cabinetului de avocatură al Loredanei Radu. Informația dezvăluită de Centru de Investigații Media apare în declarația de avere din 11 iunie 2013 a soțului acesteia, Tudor Alexandru-Marius, angajat al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). În declaratia de avere a ginerelui lui Gabriel Oprea nu se precizeaza în ce perioadă a lucrat Ana-Maria Tudor pentru avocata Loredana Radu și nici ce salariu a încasat de la aceasta. Aceeași avocată l-a reprezentată în unele situații și pe fostul premier Victor Ponta, însă, de luni bune, acesta l-a angajat ca apărător pe avocatul Floria Surghie.

Potrivit ordonanței de reținere, întocmită de procurorii DNA, în perioada 2006 – 2007, Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, ar fi acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

„După emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare – cumpărare fictive către suspecta Radu Loredana Claudia și o altă persoană, interpuși indicați de edil. În baza acestei solicitări, la data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către suspecta Radu Loredana Claudia”, se arată în ordonanța de reținere.

Prețul prevăzut în contractul încheiat cu persoana respectivă, mai arată procurorii DNA, a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minimă conform Ghidului cu prețuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (preț total 250.000 euro).

”În contractul încheiat cu suspecta Radu Loredana Claudia a fost prevăzut un preț de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preț total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menționat în ambele situații că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferența s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onțanu Neculai, la indicația acestuia”, susțin procurorii

Suprafața de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Onțanu și avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacțiilor fictive. Neculai Onțanu urmează să fie prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

VIZUALIZAT 17 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns