Nency Pelosi și-a încheiat vizita în Taiwan și a plecat spre Coreea de Sud

0

Președinta Camerei Reprezentaților din SUA, Nancy Pelosi, a părăsit Taiwanul miercuri, după ce s-a întâlnit cu președintele și cu alți oficiali într-o vizită care a accentuat tensiunile cu China. Pelosi și alți cinci membri ai Congresului se îndreaptă către Coreea de Sud, iar mai apoi vor merge în Japonia, ca parte a unui turneu care a inclus și vizite în Singapore și Malezia.

Cu puțin timp înainte de a decola miercuri după-amiază, ea a scris pe Twitter că delegația ei „a reiterat sprijinul nostru ferm pentru democrația din Taiwan”.

În timpul întâlnirilor cu oficialii taiwanezi, Pelosi a declarat că că dorește să fie „clar” că Statele Unite nu vor abandona Taiwanul.

„Astăzi, delegația noastră a venit în Taiwan pentru a clarifica fără echivoc că nu ne vom abandona angajamentul față de Taiwan și suntem mândri de prietenia noastră de durată”, a spus Pelosi, alături de președinta Tsai Ing-wen.

„Acum, mai mult ca niciodată, solidaritatea Americii cu Taiwan este crucială și acesta este mesajul pe care îl aducem astăzi aici”, a spus Pelosi.

Înaltul oficial american a fost decorat de președinta Taiwanului, care a spus că nu va da înapoi în fața amenințărilor militare ale Beijingului.

Vizita lui Pelosi în Taiwan a înfuriat China, care a anunțat că desfășoară „operațiuni militare” în strâmtoarea Taiwan.

Comandamentul de Est al armatei chineze a anunțat declanșarea, în noaptea de marți spre miercuri, a mai multor „operațiuni militare comune” desfășurate în jurul insulei Taiwan. Inițial, Beijingul anunțase, la scurt timp după ce Nancy Pelosi a ajuns la Taipei, că va desfășura „exerciții militare importante” și „activități de antrenament” în 6 zone maritime și spații aeriene din jurul Taiwanului.

Autoritățile de la Taiwan spun că exercițiile militare ale Chinei încalcă teritoriul său și provoacă ordinea internațională. Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că insula își va apăra ferm securitatea. Japonia și Coreea de Sud au făcut apel la dialog.

Adjunctul ministrului chinez de externe, Xie Feng, l-a convocat „de urgență” în noaptea de marți spre miercuri pe ambasadorul american la Beijing, Nicholas Burns.

Totodată, ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a condamnat vizita în Taiwan a președintei Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Nancy Pelosi, gest care încalcă grav principiul „O singură China” și suveranitatea statului chinez.

1 afisări
Sursa: DIGI24

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*