pretzmic.ro

- Advertisement -

Ştiri de ultimă oră


VIZUALIZAT 15 ori,
kitunghii.ro

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

Perchezitii la persoane care comandau online produse pe care apoi nu le mai achitau.

Demonstratii organizate cu ocazia Zilei Portilor Deschise la Inspectoratul de Politie al judetului Timis, vineri, 23 martie 2018. Inquam Photos / Cornel Putan
elefant.ro

- ADS -

Poliţiştii din Alba fac miercuri dimineaţă 17 percheziţii la persoane bănuite că ar fi comandat prin internet produse în valoare de peste 60.000 de lei, pe care nu le-au mai plătit, peste 70 de societăţi care comercializează produse online fiind prejudiciate.

”La data de 26 august 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, efectuează 17 percheziţii, toate în judeţul Alba (în comunele Şona, Jidvei şi în municipiul Blaj), la persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune”, tranmite IGPR.

Din cercetări a rezultat că, în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, 16 persoane ar fi făcut 174 de comenzi on-line, pentru a achiziţiona diverse bunuri (electrocasnice, bunuri de uz casnic, mobilier, obiecte vestimentare, triciclete, etc.), selectând, ca modalitate de plată, „ordin de plată”, fără ca aceasta să mai fie făcută în termenul de 15 zile de la validarea comenzii.

La ridicarea coletelor de la firmele de curierat, persoanele vizate de anchetă ar fi folosit date şi identităţi false sau ale unor persoane care nu aveau nicio legătură cu comenzile şi ar fi evitat ca acestea să le fie livrate la domiciliu, stabilind telefonic cu curierul alte locuri de întâlnire.

În acest fel, ar fi fost înşelate peste 70 de societăţi care comercializează bunuri on-line, cu sume cuprinse între 1.000 şi 20.000 de lei, prejudiciul total fiind de peste 60.000 de lei.

Totodată, în urma investigaţiilor, poliţiştii au constatat că alte două persoane ar fi instigat sau sprijinit persoanele vizate de anchetă, la săvârşirea faptelor de înşelăciune.

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, participă poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, ai poliţiilor municipale Alba Iulia, Blaj, Sebeş şi Aiud, ai Poliţiei Oraşului Câmpeni, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

 

VIZUALIZAT 15 ori,
 acai berry 900 apteka
Citește și

Lasă un răspuns