pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, a fost reţinut. Procurorii DNA cer arestarea sa preventivă

eurogsm.ro

- ADS -

aurel-simionescu-primar-braila-psdUPDATE 19.40: Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Alături de el a fost reţinut şi Stoica Anghelescu, director executiv al Direcției Finanțelor Publice Locale din cadrul Primăriei municipiului Brăila, la data faptelor.

Potrivit procurorilor DNA, cei doi sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene.

Simionescu şi Anghelescu vor fi prezentați joi, 4 februarie, Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE 12.25: Primarul Aurel Simionescu a fost scos din Primărie și urcat în mașina DNA.

Se suspecteaza deturnarea a nu mai putin de 10 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Perchezitii s-ar fi facut si acasa la Stoica Anghelescu, fostul director economic, pensionat recent, dar retinut in sistem de Simionescu, pe post de consilier financiar. Anghelescu a mai fost audiat in acest dosar al DNA, potrivit Obiectivbr.ro.

UPDATE 9.25: La primărie procurorii DNA ridică documente de la Direcția Economică. Primarul Brăile asistă la percheziții. Sunt vizate mai multe achiziții publice făcute pe fonduri nerambursabile. Mai exact, este vorba despre proiecte precum Bulevardul Dorobanților, dar și altele făcute cu firmele de casă ale fostului președinte CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

UPDATE 9.15: Descinderile din această dimineață la primăria Brăila îl vizează pe Stoica Anghelescu, consilier al primarului Aurel Gabriel Simionescu. Aceste percheziții ar fi efectuate într-un dosar de fraudare de fonduri europene, fiind implicate firmele Cocivia și Tancrad, scrie Obiectiv de Brăila.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) efectuează descideri în biroul primarului Aurel Gabriel Simionescu și la domiciliul unui angajat al primăriei.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Galați, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2010.

Oamenii legii ar face cercetări într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

„În cursul zilei de 03 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate în municipiul Brăila, din care una reprezintă sediul unei instituții publice”, se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Sursa: realitatea.tv

VIZUALIZAT 19 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns