pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Procurorul general, Tiberiu Niţu, a demisionat din funcţie

eurogsm.ro

- ADS -

TIBERIU_NITUTiberiu Niţu, procurorul general al României, a demisionat, în urma scandalului coloanelor oficiale. Parchetul General a trimis un comunicat în care se precizează că Niţu şi-a înaintat demisia CSM. Potrivit procedurilor, atribuţiile sale vor fi preluate de către prim-adjunctul său, Bogdan Licu. În comunicat se precizează că demisia lui Niţu este un „gest de responsabilitate”. Demisia lui Tiberiu Niţu a fost deja înaintată preşedintelui Klaus Iohannis.

Reamintim că luni a avut loc o întâlnire între Klaus Iohannis, Dacian Cioloş şi Raluca Prună, în care s-au discutat inclusiv condiţiile în care Niţu poate fi revocat, după ce acesta a beneficiat de coloană oficială, deşi potrvit legii nu avea dreptul să fie însoţit de echipaje ale Poliţiei în deplasările sale.

Niţu: Numele meu, asociat artificial cu o sitiuaţie de natură să aibă consecinţe

Redăm, în continuare, fragmentul din comunicatul remis de către Parchetul General, în care se precizează că Niţu îşi înaintează demisia:

„Cu toate că Raportul MCV validează rezultatele activităţii mele în fruntea Ministerului Public, la fel şi datele din bilanţ care vor fi făcute publice în cursul lunii martie, în condiţiile în care numele meu şi funcţia pe care o reprezint sunt asociate în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei pe care o conduc, am decis – ca un gest de responsabilitate şi onoare – să îmi depun demisia din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în comunicat.

Cioloş: Am cerut să fie analizate condiţiile în care poate fi revocat

Luni, premierul Dacian Cioloş a recunoscut că ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a participat la întâlnirea de la Cotroceni, dintre el şi preşedintele Iohannis, pentru a discuta despre cazul procurorului general Tiberiu Niţu, adăugând că se analizează toate posibilităţile pentru a se găsi o soluţie.

„Doamna ministru al Justiției privește și analizează aceste lucruri într-un mod foarte riguros. Nu ne putem juca cu astfel de lucruri, nu există nicio procedură formală începută împotriva domnului Nițu. Am putea spune că sunt câteva chestiuni care ar putea fi legate de integritate, pentru că este asimilat cu un demnitar, dar nu există în momentul de față, din datele pe care le avem, o procedură care să fie lansată și i-am cerut doamnei ministru să analizeze, conform legislației, care sunt condițiile în care, eventual, procurorul general să poată fi revocat și să fie foarte clară și pentru noi și în dezbaterea publică și, în funcție de asta, vom lua o decizie”, a precizat Dacian Cioloș, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Care sunt acuzaţiile care i se aduc lui Niţu

În deja celebrul scandal al folosirii coloanelor oficiale, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, este acuzat că ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoţit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în noiembrie 2015. Tiberiu Niţu ar putea fi schimbat din funcţie doar de preşedinte, în urma unei eventuale solicitări a ministrului Justiţiei. Mandatul lui Tiberiu Niţu expiră în data de 15 mai. Procurorul general, Tiberiu Niţu, a mers, miercuri, la Ministerul Justiţiei, pentru a discuta cu ministrul Raluca Prună despre acuzaţiile ce i se aduc în dosarul Oprea, el refuzând să facă „speculaţii” legate de o eventuală demisie sau revocare a sa din funcţie.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET:

VIZUALIZAT 34 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns