Primul „tun” sau cum a învățat Dragnea că statul e o pradă ușoară

0

Primul „tun” sau cum a învățat Dragnea că statul e o pradă ușoară: „Dragnea participa la licitație din partea Teldrum, l-am și felicitat după!”
Au fost vremuri stranii în Teleorman. Vremuri în care Liviu Dragnea și Teodor Nițulescu erau prieteni buni și plănuiau împreună consolidarea unui pol al agriculturii în zonă. Desigur, așa ne explicăm și faptul că Nițulescu, actual martor în dosarul Teldrum, a decis să-și retragă plângerea prin care denunța ocuparea ilegală de către Liviu Dragnea a funcției de președinte al Consiliului Județean Teleorman, întrucât acesta nu demisionase din poziția de prefect al județului. Se pare că cei doi mai aveau afaceri de făcut împreună.
Și una dintre primele prăzi plănuite în doi (dar finalizate doar de Dragnea) este Întreprinderea Agricolă de Stat Turnu Măgurele. Faimosul IAS Turnu Măgurele mergea bine, pe la începutul anilor 2000, când Liviu Dragnea era proaspăt președinte al Consiliului Județean Teleorman.
La vremea aceea, președintele Consiliului de Administrație al IAS Turnu Măgurele era Niculae Mârzan, fost șef al Corpului de Control al Prefectului, la vremea aceea Teodor Nițulescu. Scoaterea la licitație a IAS-ului a trezit oricum destule discuții. Pe de o parte, Liviu Dragnea își dorea să cumpere la un preț cât mai mic și negocia la sânge cu lichidatorii, în timp ce președintele Consiliului de Administrație, Niculae Mârzan, încerca să-i convingă pe lichidatori că, dacă evaluarea e făcută corect, nu e cazul să se scadă niciun leu din preț. Potrivit unei surse cu identitate protejată, în ziua în care a avut loc licitația la Turnu Măgurele, Liviu Dragnea ar fi venit personal și a încercat să forțeze scăderea prețului: “El participa acolo din partea Teldrum, a fost acolo, l-am felicitat după ședința de licitație.”
Din cadrul IAS Turnu Măgurele s-a desprins faimoasa Fermă Dona, intrată în proprietatea Teldrum și, mai târziu, a Agrotrust, afacerea cu vaci a finului de baron, Mihai Slăvescu Putineanu. La vremea aceea, Marian Fișcuci plătea în numerar 250 milioane lei vechi, restul plății realizându-se prin intermediul unei bănci. E foarte interesant faptul că și fostul consilier local de la Turnu Măgurele, Claudiu Crăcea, își amintește faptul că: „La un moment dat am fost interesat să iau IAS Turnu Măgurele și mi s-a spus de la bancă să nu mă bag, că o vrea Dragnea.” Și a luat-o.
Așa cum s-au făcut presiuni asupra lichidatorilor pentru cumpărarea Întreprinderii Agricole de Stat, s-au făcut presiuni și asupra cetățenilor îndreptățiți să dețină terenuri în cadrul Fermei Dona. După ce au fost identificați, cei îndreptățiți să fie puși în posesie prin Legea nr.1/2000 au fost presați de oamenii lui Dragnea să accepte vânzarea terenurilor, care, întâmplător sau nu, erau chiar parcelele care compuneau ferma. Cumpărătorul parcelelor în cauză a fost Teldrum SA, Liviu Dragnea cucerind astfel o nouă redută a zonei Turnu Măgurele. Totul a durat până prin 2009, când Teldrum decide să renunțe la fermă.
„Întâmplător”, în anul 2008 se înființează S.C. AGROTRUST SRL, parcă la țanc pentru a prelua Ferma Dona și a transforma „ferma de vaci” într-o afacere atât de profitabilă, încât a dat chiar și deputate de marcă ale țării, Cătălina Ștefănescu fiind fostă angajată a celebrei ferme. Interesant e că, deși se înființase în anul 2008, după preluarea Fermei Dona, adică un an mai târziu, cu șase angajați, Agrotrust avea deja o cifră de afaceri de peste 7 milioane de lei și un profit net de peste un milion și jumătate. Pe măsură ce anii trec, Agrotrust crește în forță și profit, ajungând ca în 2015 să aibă o cifră de afaceri de peste 12 milioane de lei!
Nici în zilele noastre, ferma de vaci nu merge prost, căci în anul 2017, afacerea lui Mihai Putineanu, finul lui Dragnea și omul lui de încredere din Consiliul Județean, avea 49 de angajați și o cifră de afaceri de peste 5 milioane de lei. Avem, totuși, curiozitatea (ca de la om de afaceri la om de afaceri), cum reușește Mihai Putineanu să țină pe profit o fermă de vaci, câtă vreme el muncește cu sârg în materie de marketing personal pe la cabinetul parlamentar al lui Liviu Dragnea din Consiliul Județean Teleorman?
Citiți materialul integral AICI
 


SPRAY CU PIPER 50ML – DISPERSANT

Spray-ul de autoaparare cu piper este excelent pentru a te proteja de atacatorii din ziua de astazi. Contine piper Oleoresin Capsicum foarte concentrat, ceea ce inseamna knock-out si pentru cei mai agresivi caini sau infractori.
 


 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*