Procuror, anchetat pentru TORTURĂ!

0

Puterea nelimitată căpătată de procurori după obținerea unui capital de imagine pozitiv în ultimii ani, se reflectă în acțiunile acestora.
O procuroare din Iași este anchetată pentru tortură asupra unui deținut. Închis în penitenciarul Iași, acesta susține că i-au fost încălcate drepturile elementare și nu a benefeciat, chiar o zi întreagă, de apă și mîncare.
Procurorul A.R., de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, a fost reclamat magistraţilor din Iaşi de către Ga­briel-Nicolaei Caloianu, un tânăr de 30 de ani, din judeţul vecin, care se află în Penitenciarul Iaşi după ce a fost condamnat într-un caz de omor.
Caloianu a formulat plângere împotriva procurorului vasluian imediat după ce a fost reţinut, susţinând că i s-ar fi încălcat drepturile şi ar fi fost umilit în perioada în care a fost cercetat, susține Ziarul de Iași.
În repetate rânduri, procurorii de la Iaşi au cla­sat acuzaţiile formulate de Ca­loianu, însă deţinutul a formulat o plângere împotriva soluţiei de clasare şi a izbutit să obţină înce­perea urmăririi penale. Judecătorii au admis plângerea tânărului, dispunând redeschiderea cercetării în vederea completării probatoriului. Conform procedurilor, în urma de­ciziei instanţei procurorul a căpătat calitatea de suspect, însă acest fapt nu echivalează obligatoriu cu o eventuală trimitere în judecată a sa.
„Clientul meu s-a plâns că a fost privat de a bea apă o zi întreagă. Plângerea nu este numai împotriva procuroarei, cât și a polițiștior care și-au bătut joc. Din ce mi-au povestit au fost supuși la umilințe, li s-a aruncat apa în față, mâncau ostentativ în fața lor”, a declarat avocatul la Antena 3.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*