PSD, își deschide o nouă televiziune!!: Euronews se va lansa în România!

0

Postul de televiziune Euronews a anunțat crearea unui nou canal de știri independent în Europa, respectiv în România. Euronews Romania, afiliat instituției mass media care își are cartierul general în Lyon, va avea o echipă proprie, formată din jurnaliști români care vor produce și difuza știri regionale, naționale și internaționale în limba română, atât la stația TV cât și pe alte platforme digitale.
Proiectul media are la bază un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) și vine după doi ani de inițiative în care au fost lansate Euronews Albania și Euronews Georgia. Euronews Serbia urmează să fie lansat și el în scurt timp.
Euronews Romania va fi însă primul canal de știri lansat într-o țară membră UE, fiind garantate independența editorială și imparțialitatea, mai spun reprezentanții instituției.
Într-o declarație de presă, CEO-ul Euronews Michael Peters a precizat că ”este foarte mândru de înțelegerea la care s-a ajuns”, adăugând că este vorba despre un proiect ambițios, pe o piață media românească foarte ”competitivă”.
Mihnea Costoiu, rectorul UPB, a declarat: ”Credem că proiectul nu este doar o realizare media, dar și o inițiativă educativă pentru că își propune să ofere jurnalism de calitate și informații corecte, imparțiale unui public care are nevoie de asta mai mult ca oricând”.
 

Directorul de proiect al Euronews România, un fost ministru, deputat și viceprimar PSD

 
Gabriel Petrea, fost candidat Pro România, fost deputat, ministru viceprimar la sectorul 6 din partea PSD, este directorul de proiect al Euronews România, post de știri ce va fi lansat la finalul anului la noi în țară.
Petrea este în același timp și director general adjunct al Universității Politehnica (funcție pe care o ocupă de 8 ani), cu care Euronews va lansa, în parteneriat, un post de știri în România.
El se ocupă de partea logistică a proiectului cu tot implică acest lucru.

Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, acesta spune că s-a retras din politică și că trecutul său nu va afecta în vreun fel independența noului post de știri.
De altfel, mai spune că atribuțiile sale vizează doar partea adimistrativă, de coordonarea editorială urmând să se ocupe un redactor-șef ales „transparent”, spune el.
Cu privire la alegerea pe poziția de coordonator de proiect, acesta spune:
„Am fost ales de Consiliul de Administrație al Universității, format din 30 de persoane. Nu cred că trecutul meu politic ar putea afecta noul post de știri. Mai mult, eu am atribuții doar pe zona administrativă. După cum am anunțat, redactor-șef va fi altcineva, o persoană aleasă în mod transparent.
Eu mi-am dat demisia din Pro România și nu mai am legături cu zona politică”, a spus Gabriel Petrea pentru Paginademedia.ro.
De asemenea, acesta nu este singurul om de la vârful UPB apropiat de zona politică. Mihnea Costoiu, rectorul UPB, este fost senator PSD.
 

2 afisări
Sursa: Paginademedia.ro digi24.ro

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*