pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Radu Oprea, senator PSD Prahova, trimis în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani

eurogsm.ro

- ADS -

Radu Oprea (PSD)Senatorul prahovean Radu Oprea (PSD) a fost trimis în judecată alături de partenerul său de afaceri, Mihail Ștefănescu, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Parchetul de pe lângă Înalte Curte de Casașie și Justiție a emis un comunicat de presă în acest sens. Vezi mai jos ce acuzații îi sunt aduse lui Radu Oprea și partenerului său:

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor OPREA RADU ŞTEFAN şi ŞTEFĂNESCU MIHAIL, precum şi a S.C. ICIM S.A. şi S.C. URBAN ELECTRIC S.R.L. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală sub forma autoratului şi spălare a banilor sub forma complicităţii.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpaţii Oprea Radu Ştefan (în prezent senator) şi Ştefănescu Mihail, în calitate de administratori de drept ai inculpatelor S.C. URBAN ELECTRIC S.R.L. şi S.C. ICIM S.A., au ajutat societăţile comerciale S.C. M. S.R.L. şi S.C. SSWA S.R.L. şi pe reprezentanţii legali şi/sau de fapt ai acestora să deruleze şi să înregistreze operaţiuni comerciale nereale, prin punerea la dispoziţie de contracte de prestări servicii şi lucrări fictive şi emiterea de facturi, în baza cărora s-au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale fictive, ce au avut ca rezultat denaturarea obligaţiilor fiscale către stat.

Totodată, inculpaţii Oprea Radu Ştefan (până în momentul începerii mandatului de senator) şi Ştefănescu Mihail, în aceleaşi calităţi, au dispus şi dirijat transferul de sume de bani, cunoscând că ele provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, rezultat al încheierii unor contracte de lucrări şi prestări servicii care au permis înregistrarea în contabilitate a unor operaţiuni comerciale fictive, sume transferate din conturile societăţilor comerciale pe care le administrau în conturile unor societăţi cu comportament cu comportament tip „fantomă” cu care doar au simulat operaţiuni comerciale, în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a acestora.

În ceea ce priveşte inculpatele persoane juridice, probatoriul administrat în cauză a relevat că, în perioada aprilie – noiembrie 2012, inculpata S.C. URBAN ELECTRIC S.R.L a evidenţiat în actele contabile cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale (constând într-un număr de cinci acte materiale), respectiv înregistrarea în contabilitate a unei facturi emise de S.C. M.C. S.R.L. Ploieşti, în valoare de 228.740 lei şi a altor patru facturi emise de S.C. SSWA S.R.L. Ploieşti, în valoare 357.422 lei.

Totodată, în perioada iulie 2010 – noiembrie 2012, inculpata S.C. ICIM S.A. Ploieşti, prin acelaşi modus operandi, a evidenţiat în actele contabile cheltuieli ce nu au la baza operaţiuni reale constând într-un număr de zece acte materiale, respectiv înregistrarea în contabilitate a unei facturi emise de S.C. G.C.E. S.R.L., în valoare de 51.383 lei, a unei facturi emise de S.C. B. S.R.L, în valoare de 666.834 lei, şi respectiv a opt facturi emise de S.C. SSWA S.R.L., în valoare de 270.834 lei.

În aceleaşi repere, inculpata S.C. ICIM S.A. Ploieşti, în perioada septembrie 2009 – noiembrie 2012, a achitat prin 10 bilete şi 9 ordine de plată diferite sume către societăţi comerciale de tip „fantomă”, toate reprezentând transferuri bancare, cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Astfel, din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada 2011 – 2013, societăţile comerciale S.C. MC S.R.L. Ploieşti, S.C. SSWA S.R.L Ploieşti şi altele, administrate în fapt şi în drept de alte persoane, au simulat operaţiuni comerciale cu mai multe societăţi solvabile, printre care şi inculpatele S.C. ICIM S.A. şi S.C. URBAN ELECTRIC S.R.L, administrate de inculpaţii Oprea Radu Ştefan şi Ştefănescu Mihail, în scopul evazionării bugetului de stat şi disimulării rezultatului ilicit pentru albire al produsului infracţiunii mijloc, interpunând în schema infracţională mai multe societăţi comerciale tip „fantomă”, administrate în fapt de cetăţeni sârbi şi eleni, cu ajutorul cărora sumele de bani au fost transferate de la una la alta ,,în cascadă”, în scopul albirii lor succesive.

Totodată, a rezultat că furnizorii nu aveau bază materială reală pentru susţinerea activităţilor declarate, astfel că acestea nu funcţionau la sediile menţionate şi nu deţineau angajaţi, operaţiunile declarate efectuându-se în scopul simulării unor operaţiuni economice între societăţile respective, scopul final al acestor tranzacţii fiind retragerea de către o persoană împuternicită a sumelor de bani rezultate din aceste circuite bancare.

Raportul de constatare tehnico – ştiinţifică întocmit în cauză a concluzionat că prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin faptele de evaziune fiscală comise în contextul cercetat este în cuantum de 223.631 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”

VIZUALIZAT 60 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns