Sebastian Ghiță, dat în urmărire națională

0

Polițiștii l-au dat în urmărire națională pe Sebastian Ghiță, în urma mandatului de arestare în lipsă admis de ÎCCJ.
„La data de 5 ianuarie a.c., Poliţia Română a primit un mandat de arestare preventivă emis de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe numele inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian. Conform Codului de procedură penală, pentru localizarea şi prinderea inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian, a fost dispusă darea în urmărire a acestuia, activitate ce se desfăşoară de poliţişti, sub supravegherea procurorului competent”, a anunţat Poliţia Română.
Mandatul de arestare preventivă emis pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță a ajuns, joi după-amiază, la Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Prahova, un echipaj de Poliție aflându-se deja la domiciliul din Ploiești al omului de afaceri, au declarat surse judiciare, potrivit Agerpres.
Potrivit acestora, polițiștii se află la domiciliul din Ploiești al lui Sebastian Ghiță, ei intrând deja în locuință pentru căutarea fostului parlamentar și punerea în executare a mandatului.
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis joi, 5 ianuarie, cererea DNA privind înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauțiune cu arestarea preventivă în lipsă în cazul lui Sebastian Ghiță, dispărut de două săptămâni.
Decizia Curții Supreme nu este definitivă, însă este executorie.
ÎCCJ a rămas în pronunțare, joi, pe cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiță, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, joi, cererea procurorilor DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu arestarea preventivă în lipsă în cazul lui Sebastian Ghiţă.
Fostul deputat Sebastian alecoair.roGhiță, dispărut de două săptămâni, a încalcat de mai multe ori obligația de a se prezenta la sediul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova pentru a semna conform procedurilor impuse prin măsura controlului judiciar pe cauțiune.
În schimb, după dispariţia sa, Sebastian Ghiţă a apărut în mai multe înregistrări în care lansează atacuri şi acuzaţii la adresa conducerii DNA.
Fostul deputat Sebastian Ghiţă nu a mai apărut de două săptămâni, dar nu este cel mai căutat om de către poliţişti şi procurori, potrivit Realitatea TV. Nici măcar familia nu l-a dat dispărut, deşi rudele le-au mărturisit oamenilor legii că încep să îşi facă griji.
Deşi nu s-a prezentat nici la audieri la DNA şi nici la controlul judiciar, fostul membru al comisiei SRI trimite noi casete în care face dezvăluiri şi acuze la adresa şefilor parchetelor.

Controlul judiciar a fost din nou încălcat de Sebastian Ghiţă. E a doua oară când fostul deputat refuză să se prezinte în faţa poliţiştilor. Şi deşi în teorie ar risca să ajungă în spatele unor gratii, legea este prietenoasă cu fostul deputat.
În teorie, încă de săptămâna trecută controlul judiciar putea fi înlocuit cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv. Dar judecătorii erau în vacanţă. Tot sărbătorile de iarnă au făcut imposibilă şi darea în urmărire internaţională a fostului deputat. Ca atare, poliţiştii l-au căutat ieri pe Sebastian Ghiţă tot în Ploieşti.
Primul pas făcut de poliţişti a fost să îl caute pe Sebastian Ghiţă din nou, acasă. O casă impunătoare situată la marginea Ploieştiului
Nu erau acasă nici Sebastian Ghiţă, nici mebrii familiei. Rudele fostului deputat au fost audiate de oamenii legii şi s-au arătat îngrijorate de dispariţia sa, dar nu au dorit să depună o plângere oficială pentru căutarea lui Ghiţă. Nici avocaţii nu au reuşit să dea de el.

 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*