Șeful de post din Vișeu de Jos, executat din ordinul mafiei lemnului

0

Criminalii șefului de post din localitatea maramureșeană sunt profesioniști și au acționat cu sânge rece, susțin sursele EVZ. În iulie 2016, patru colegi de-ai săi au fost linșați de hoții de lemne
Moartea șefului de post de la Vișeu de Jos, agentul Gheorghe Nistor, ridică foarte multe semne de întrebare. Anchetatorii sunt îngroziți de faptul că la fața locului nu au găsit amprente și sunt siguri că cei care au comis crima au folosit mănuși. „Au fost cel puțin doi criminali. În plus, au acționat profesionist și cu sânge rece”, susțin surse judiciare.

Primele date indică o ipoteză cel puțin terifiantă și anume că șeful de post din Vișeul de Jos, găsit mort miercuri seara chiar la locul de muncă, ar fi fost ucis la comandă pentru a nu dezvălui niște lucruri legate de mafia lemnului. În acest dosar s-a cerut și sprijinul SRI pentru identificarea unor persoane care l-au contactat telefonic pe șeful de post Gheorghe Nistor. SRI trebuie să furnizeze date legate de locul de unde au fost făcute anumite apeluri și dacă se poate, de către cine.
Crimă cu multe semne de întrebare
epiesa.roDe șeful de post din Vișeu de Jos nu s-a mai știut nimic de marți, de la ora 11. Atunci a fost ultima dată când a comunicat cu un superior. Apoi, nu a mai răspuns la telefon, fapt ce i-a determinat pe șefii lui să intre în panică, asta și pentru că mai mulți săteni au reclamat că „Nistor a făcut infarct”. Un alt polițist, mutat temporar pe motiv de boală, a fost trimis la postul de poliție și a spart ușa. Acolo l-a văzut pe Nistor aplecat peste masă”, spune anchetatorul. După ce au comis crima, făptașii l-au îmbrăcat cu hanoracul de la uniforma de poliție, pentru a nu se vedea urmele de sânge și l-au așezat pe scaunul, cu capul pe masă. „Prima dată l-au lovit cu cuțitul în abdomen, deci de aproape. Apoi, a doua lovitură a vizat zona costală. Acolo credem că a fost o mică luptă. Pe cadavru se mai vede și o a treia urmă de cuțit”, susține sursa EVZ. La plecare, criminalii au furat pistolul cu cele două încărcătoare și au luat și cheile cu care au închis ușa.

Nu se găsește pistolul
„La posturile de poliție nu există rastele. Pistolul trebuia să fie asupra agentului, dar nu era. Arma nu era nici în post, și nici acasă. Presupunem că a fost furată. Este o armă de război și putem crede orice, de la pregătirea unui atac terorist și până la o crimă la comandă”, explică anchetatorul. Cu toate astea, se merge pe ipoteza că cei care l-au ucis pe șeful de post sunt niște localnici. Mai multe elemente, care sunt în prezent secrete, duc spre această ipoteză și vizează mafia lemnului. „Au apărut și informații legate de mafia lemnului care trebuie verificate. Va fi o anchetă foarte grea”, spune polițistul.
Viața unui polițist nu valorează cât un urs braconat
Polițiștii de la Sindicatul Europol atrag atenția asupra faptului că viața unui polițist care moare în misiune nu valorează decât 20.000 de euro, cu mult mai puțin decât este obligat un braconier să plătească pentru un urs. Procurorul șef de secție de la Parchetul Maramureș, Adela Mociran, a declarat că agentul Gheorghe Nistor a fost înjunghiat. „Alte detalii nu vă putem oferi. Nici legat de armă sau de mersul anchetei. Se lucrează la stabilirea unui cerc de suspecți”, a spus procurorul Mociran.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*