Senatul a respins proiectul privind reducerea numărului de HOTI/MAFIOTI la 300!

0

casa-poporuluiSenatul a respins azi proiectul de lege al PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300, în concordanţă cu rezultatele referendumului din 2009. Proiectul va merge la Camera Deputaților, for decizional.
 Împotriva proiectului s-au exprimat 83 de senatori, 3 s-au abţinut, iar 2 au votat pentru reducerea numărului de aleşi.
La referendumul din 2009 77,78% dintre alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari, prezenţa fiind de 50,95%.
”Senatul a omorât, astăzi, voinţa a 7.765.573 de cetăţeni români care au decis că vor un Parlament cu maximum 300 de parlamentari. PSD, PNL, ALDE, UNPR şi UDMR nu sunt de acord cu cetăţenii români. Ei au votat pentru păstrarea structurii actuale, cu 500 de aleşi ineficienţi”, a afirmat Eugen Tomac, preşedintele Executiv al PMP.
Ulterior, PMP a criticat, într-un comunicat de presă,  votul dat de parlamentarii PSD, PNL, ALDE, UNPR şi UDMR în Senat la proiectul de lege privind reducerea numărului de aleşi la 300, subliniind că Legislativul era obligat să modifice legislaţia pentru a respecta rezultatul referendumului din 2009.
„La referendumul din 2009, 88,84% dintre cetăţeni (7.765.573 de cetăţeni români) au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, prezenţa fiind de 50,95%. Referendumul a fost validat de CCR şi ar fi urmat să fie pus în practică. Potrivit legilor, Parlamentul era obligat să schimbe toată legislaţia aferentă pentru a respecta voinţa populară, lucru ce nu s-a întâmplat. Azi, în Senat, PSD, PNL, ALDE, UNPR şi UDMR au arătat că nu sunt de acord cu cetăţenii români. Îi consideră „proşti”. Îi dispreţuiesc şi îi umilesc”, se arată într-un comunicat al PMP.
„Rezultatul votului a fost 83 voturi împotrivă şi 2 voturi pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. USL trăieşte!”, au arătat reprezentanții PMP.
Ei susţin că „mulţi politicieni, printre ei fostul şef USL Crin Antonescu, au declarat că la referendum ‘poporul n-a ştiut ce votează'”. „Cu alte cuvinte, poporul nu ştie ce interese are, doar politicienii ştiu, confundându-le cu propriile interese. Curtea Constituţională a stabilit, la 27 iunie 2012, că acea consultare populară din 2009 este obligatorie. (…) Anul acesta, partidele politice cer votul alegătorilor în alegerile locale şi legislative. Corect şi raţional ar fi ca alegătorii să întrebe partidele vinovate de neaplicarea deciziei de la referendumul din 2009 de ce le mai cer votul, dacă nu ţin cont de el? Dacă poporul este ‘prost’, de ce ar trebui să voteze partidele care ţin cont de votul popular doar când şi cum le convine?”, se mai arată în comunicatul de presă.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*