Traian Băsescu este urmărit penal în dosarul lui Costel Căşuneanu.

0

traian_basescu_Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat, pentru Evenimentul zilei, că Traian Băsescu a fost pus sub acuzare în dosarul lui Costel Căşuneanu pe 13 aprilie 2016 și urmează să se stabilească data când va fi chemat la audieri. Fostul preşedinte este acuzat de spălare de bani în formă continuată în dosarul terenului din Aleea Privighetorilor. Băsescu susține, însă, că același Parchet a dispus neînceperea urmăririi penale în acelaşi dosar, în 2012.

„Printr-o adresă a ICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică.
Pentru corectă informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale.
Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ .
Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz”, a declarat Traian Băsescu pe Facebook.

Potrivit România Curată, Parchetul General a început urmărirea penală faţă de fostul preşedinte pe 13 aprilie. Traian Băsescu a fost informat de punerea sub învinuire pe 14 aprilie, urmând ca acesta să fie chemat la Parchet pentru a i se aduce în mod oficial la cunostiinţa calitatea de suspect.
Parchetul a întocmit dosarul de la o sesizare din 2014 a Grupului pentru Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică şi se bazează pe acuzaţiile unor martori, înscrisuri bancare şi rapoarte ale Oficiului de combatere a spălarii banilor.
Traian Băsescu este acuzat de spălare de bani în formă continuată, după ce a cumpărat un teren în Băneasa a căror provenienţa nu ar putea fi justificată, la scurt timp după ce a devenit primarul Capitalei, în anul 2000.
Traian Băsescu a cumpărat împreună cu omul de afaceri Costel Căşuneanu câte un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor, din zona Băneasa, de la acelaşi proprietar. Traian Băsescu a plătit pentru acest teren aproape 1,5 miliarde de lei vechi, o sumă extrem de mică, în timp ce Costel Căşuneanu a plătit de patru ori mai mult. Doi ani mai târziu, Băsescu a vândut terenul cu 12 miliarde de lei vechi.
Cumpărătorul era Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu. Traian Băsescu a recunoscut, într-o declarație în fața camerelor de filmat, că adevăratul cumpărător a fost Costel Cășuneanu. Cu banii din tranzacție, Traian Băsescu a motivat cumpărarea vilei din Otopeni, pe care a donat-o fiicei sale, Ioana Băsescu.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*