Sorina Pintea, Sunt victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare

0

Avocaţii Sorinei Pintea fac primele precizări publice despre dosarul de corupţie în care este implicat fostul ministru al Sănătăţii. Apărătorii Sorinei Pintea contrazic susţinerile oficiale ale DNA şi afirmă că nu a existat un flagrant, motiv pentru care nu există nici un proces verbal încheiat în acest sens. Într-un punct de vedere transmis redacţiei STIRIPESURSE.RO, avocaţii denunţă o înscenare căreia i-a căzut victimă Sorina Pintea, în urma unor „jocuri politice murdare”.
„Având în vedere informațiile contradictorii apărute în spațiul public la adresa doamnei Sorina Pintea,  facem următoarele precizări pentru a clarifica acuzațiile formulate împotriva acesteia:
1. În opinia organului de urmărire penală, acuzația de  luare de mită în formă continuată, faptă prevăzută de disp. art.  289 alin.1) Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplicare art. 35 alin.1) Cod penal, constă în două acte materiale:
a) solicitarea și primirea în mod direct și pentru sine, undeva în luna noiembrie /decembrie 2019 a sumei de 10.000 Euro de la suspectul C.M., sumă care ar fi provenit de la un reprezentant al unei societăți comerciale din București. Cu privire la această faptă există doar un denunț, inițial susținându-se că ar fi fost dată lui C.M. pentru el și abia din data de 27.02.2020 s-a pretins că aceasta ar fi ajuns în realitate la doamna Sorina Pintea.
b) solicitarea și primirea în mod direct, în data de 28.02.2020, a sumei de 120.000 lei de la suspectul C.M., sumă care ar fi provenit de la  un reprezentant al conducerii unei societăți comerciale din București.  Această acuzație este susținută doar prin denunțul lui C.M., redarea trunchiată a unui dialog de aproape 1 minut din 28.02.2020 și de plasarea unei pungi cu bani, al cărui conținut nu a fost cunoscut de doamna Sorina Pintea până la sosirea organelor de urmărire penală.
Nu a existat un flagrant, acesta fiind motivul pentru care nu există un proces verbal încheiat în acest sens. Menționăm în mod expres că nu este vorba de achiziționarea de aparatură și/sau consumabile medicale având legătură cu epidemia de Coronavirus, fiind vorba despre un contract încheiat și derulat în 2019.
Doamna Sorina Pintea nu se face vinovată de infracțiunea de care este acuzată, domnia sa nu a săvârșit vreo infracțiune și nu a pretins sume de bani, așa cum se susține. De altfel, doamna Sorina Pintea nu a avut atribuții în legătură cu încheierea sau executarea contractului de achiziție publică în raport de care sunt formulate acuzațiile.
Doamna Sorina Pintea este victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare, dovadă suplimentară în acest sens fiind și gestul denunțătorului, extrem de atipic procedural, de a-i contacta fiul pentru a-i spune adevărul, și anume că, în realitate, banii nu erau  solicitați pentru mama sa și nici predați ulterior acesteia.
Nici fiul doamnei Sorina Pintea și nici aceasta nu au formulat acuzații la adresa altor persoane, întrucât nu au cunoștință de fapte de natură penală, însă este evident, încă o dată, că informațiile denunțătorului C.M. sunt false și nefondate.
Doamna Sorina Pintea se află într-o luptă nedreaptă, întrucât este obligată să își apere întreaga carieră și probitate profesională dintr-o postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate”, precizează echipa de avocaţi de la Mocanu & Asociaţii.
Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.
 


Detalii surprinzătoare din cazul Sorinei Pintea! Fostul ministru al Sănătății a fost ieri, 29 februarie, arestat preventiv de către autorități, pentru 30 de zile. Ce a spus aceasta când i s-a înmânat plicul cu cei 120.000 de lei?

Pintea, Reacție șocantă în momentul în care i-a fost înmânat plicul cu cei 120.000 de lei

Sorina Pintea se află într-o situație fără precedent! Fostul ministru al Sănătății în guvernul Dăncilă este acuzat că ar fi primit șpagă de la reprezentanții unei firme medicale. Conform procurorilor DNA, aceasta ar fi exclamat: „super tare” și „perfect” în moemntul în care a primit, în două tranșe, 10.000 de lei și 120.000 de lei. Referatul care detaliază cazul lui Pintea subliniează faptul că fostul ministru avea la cunoștință ce se află în punga primită de reprezentanți.
“Sorina Pintea cunoștea foarte bine, (…..) nu doar că în punga neagră cu inscripția “(…..)” primită de la (…..) se aflau bani, ci și cuantumul exact al acestei sume”. De asemenea, ea “nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract și recunoaște că a propus un procent de 7% din contract.” Conform sursei citate, Sorina Pintea “a exclamat chiar ”super tare” după ce a aflat că (…..) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv “perfect”, după ce a aflat că (…..) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract.”
 

Acuzații Sorina Pintea

Amintim că Pintea ar fi primit în luna decembrie a anului trecut prima tranșă de bani pentru a încheia anumite acte în calitate de manager și ordonator de credite al spitalului din Baia Mare. Anchetatorii arată că era vorba despre un contract pentru amenajarea unui bloc operator din instituția spitalicească în cauză.
″În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”
Referatul porcurorilor

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*