A murit Verestoy Attila „Drujba lui Dumnezeu”

A murit Drujba lui Dumnezeu

0

Verestoy Attila era unul dintre cei mai longevivi parlamentari din România. A fost senator în toate legislaturile din 1990 încoace, de fiecare dată ales pe listele UDMR, în județul Harghita.
Verestoy Attila a suferit un accident de circulație în 2011.

Verestoy Attila viata mea are valoare.”a copilului NU!!!!”


Verestoy Attila a terminat Institutul Politehnic din Bucureşti, Facultatea de Tehnologie Chimică. Este unul dintre oamenii a căror viaţă s-a schimbat brusc, în bine, la Revoluţie. Izgonirea lui Ceauşescu l-a găsit cercetător ştiinţific principal la Institutul de Cercetare şi proiectare pentru Chimie Anorganică şi Metale Neferoase din Bucureşti. A intrat în Consiliul Provizoriu de Unitate Naţională (un fel de Parlament la acea vreme) în februarie 1990 pe post de şef al Departamentului Minorităţi. Era în anticamera puterii din România şi nu a mai ieşit de acolo 27 de ani. Este căsătorit şi are un băiat, Attila Verestóy Jr, în vârstă de 39 de ani.
În 1992, când se formează primul Parlament bicameral post-revoluţie, bazat pe Constituţia din 1991, Verestoy devenea senator de Harghita. Şi-a păstrat mandatul în toate alegerile şi peste toate vremurile. Are locul lui în Parlament şi o poreclă dată de Traian Băsescu, care, în loc să-i micşoreze procentele pe drumul spre Parlament, i le-a mărit: i se spune ”drujba lui Dumnezeu”. Motivul? Implicarea sa în afacerile cu lemn. Acuzaţiile nu au fost dovedite, dar cert este că afacerile familiei sale se desfăşoară aproape în toate domeniile, de la industria prelucrării lemnului, la agricultură, de la produse chimice, alcool şi comunicaţii la transporturi, mass-media şi investiţii financiare. Senatorul UDMR Verestoy Attila este socotit unul dintre cei mai bogaţi politicieni, cu o avere de câteva zeci de milioane de euro.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*