Magazinele H&M din Africa de Sud, devastate de protestatari din cauza unei reclame

H&M ‘coolest monkey in the jungle’

0
De la o gafă s-a ajuns la demonstraţii violente în Africa de Sud.

Grupuri de protestatari furioși au devastat magazinele brandului de confecții H&M din Johannesburg. Și, în cel puțin unul dintre cazuri, Poliția a folosit gloanțe de cauciuc pentru a-i potoli pe vandali.
Un partid radical i-a mobilizat pe manifestanți ca răzbunare pentru o reclamă apreciată drept rasistă.
Reclama respectivă a iscat un val de indignare, cu toate scuzele ulterioare prezentate de compania de îmbrăcăminte.
Magazine devastate, haine împrăștiate pe jos și călcate în picioare. Filmulețe postate pe rețelele de socializare arată cum s-a desfășurat această “expediție mânioasă”, la cel puțin 6 magazine ale brandului de confecții H&M.
bogas.ro
Protestul violent a fost organizat de un partid, intitulat “Luptătorii pentru libertate economică”. “Este consecința rasismului de care a dat dovadă acest brand. Orice om rațional ar trebui să fie de acord cu interzicerea acestor magazine în Africa de Sud” – a scris, pe Twitter, un parlamentar al respectivei formațiuni politice.
Scandalul a început după ce cunoscutul retailer suedez de îmbrăcăminte a folosit o imagine promoțională, pe site-ul său, cu un copil de culoare care purta un hanorac cu inscripția “Cea mai tare maimuță din junglă”.
Reacțiile de protest și acuzațiile de rasism nu s-au lăsat așteptate. Compania a prezentat scuze, acum câteva zile. Dar, după cum se vede, scandalul este departe de a se stinge.
 
 
 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*