Ambulanta te salveaza numai daca porti costum!

0

Un barbat a murit in strada, in Iasi. Martorii acuza ambulanta ca a venit prea tarziu: „Au intrebat daca e murdar sau beat
Moartea unui barbat de 62 de ani, care a cazut secerat intr-un parc din Iasi si s-a lovit la cap, a starnit revolta oamenilor si este investigata de autoritati.
O tanara l-a vazut cum se prabuseste si a sunat la 112, dar spune ca operatorul i-a pus atat de multe intrebari, incat echipajul de salvare a intarziat foarte mult. Abia dupa 22 de minute de la primul apel catre 112, a sosit o ambulanta, insa barbatul murise deja.
Tanara a vazut cum victima cade si se loveste puternic la cap. „Eu eram acolo pe trotuar iar domnul venea pe aici, a cazut asa.”
La ora 12:33, fata a sunat la numarul de urgenta. Dar, povesteste ea, discutia cu operatorul a tinut prea mult, timp in care barbatul avea nevoie urgenta de ajutor.
Gabriela Onofrei, martora: „Am fost intrebata cu privire la faptul ca persoana este caz social, daca e murdar, alcoolic sau alte chestiuni de acest gen. Am spus ca este o persoana curata si are nevoie de ajutor, serviciul de ambulanta a inceput sa intrebe acelasi lucru, eu am simtit ca trec secunde critice pentru acel om”.
Dupa 10 minute a aparut un echipaj de politie inaintea ambulantei. Cand agentii au vazut ca starea barbatului este grava au sunat si ei la 112 si abia dupa alte 12 minute a venit prima salvare. Trecusera 22 de minute de la primul apel.
Gabriela Onofrei, martora: „Nu am fost intrebata daca persoana are simptome de infarct, de atac cerebral. Am simtit ca lucrurile au fost duse in derizoriu, nu a existat empatie din partea persoanelor din serviciul de ambulanta. Nu cred ca ar trebui sa fie intrebari daca este o ruda, este curata…”
La 12:55, aproape concomitent cu prima salvare – spune tanara si confirma si serviciul de ambulanta – a ajuns acolo si un echipaj SMURD. Insa barbatul cazut la pamant, murise in strada, sub privirile oamenilor. Cei de la dispecerat sustin ca intrebarile s-au mentinut in schema standard de investigare a unui caz.

Florin Agapi, director Serviciul de Ambulanta Iasi: Aceste lucruri, daca este caz social, daca nu este caz social, daca este om al strazii au fost puse intrebari de operatorul 112.
Reporter: Detalii despre faptul ca este baut sau este caz social au importanta pentru cineva?
Florin Agapi, director Serviciul de Ambulanta Iasi: N-as putea sa va spun, in mod normal nu, ca este o persoana cazuta in strada indiferent de starea sociala, ar trebui sa intervenim.

Tanara a povestit pe Facebook ce s-a intamplat si zeci de persoane, revoltate au comentat cazul. Directia de Sanatate Publica face o ancheta si trebuie sa spuna cine este de vina pentru moartea unui om nevinovat, care a avut ghinionul sa cada pe strada, iar autoritatile nu au fost capabile sa-l ajute.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*