Drob de miel
Azi va prezint o reteta de paste. Drob de miel
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Ingrediente: Ficatul, plamanii splina si rinichii de la un miel de 6-8kg. 200 g ceapa, 200 g franzela, 50-100 ml untdelemn, 3-5 oua, sare, piper, enibahar, marar, patrunjel, tarhon,
Mod de preparare: Maruntaiele de miel se spala bine cu jet de apa. Ceapa taiata marunt se caleste timp de un minut, in 5-6 linguri de untdelemn, apoi se adauga plamanii taiati in bucati mici, rinichi taiati in jumatate, pe lungime, apoi crestati in 2-3 locuri si bine spalati, o lingura cu varf de sare, cate un varf de lingurita fiecare condiment macinat, si lasat sa se prajeasca la foc mic si acoperit cu un capac, pana scade apa lasata.
Reci, se toaca cu masina de tocat impreuna cu ficatul crud si franzela muiata putin in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga smantana, ouale intregi, cateva frunze de ceapa verde taiate in felii subtiri, cate o lingurita din verdeata preferata taiata marunt. sau dupa gust ce vrea fiecare.
Pofta buna. Si paste fericit.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.