Sentinţe în DOSARUL MICROSOFT

3

dosarul-microsoftMagistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat, astăzi, prima decizie în dosarul „Microsoft”. Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan au primit condamnări cu executare, în timp ce omul de afaceri Dumitru Nicolae a primit o pedeapsă cu suspendare.
 
 
Sentinţele sunt:

  • Nicolae Dumitru: un an şi 6 luni cu suspendare
  • Gheorghe „Pinalti” Ştefan: 3 ani cu executare
  • Gabriel Sandu: 2 ani cu executare
  • Dorin Cocoş:  2 ani cu executare

Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost judecat pentru trafic de influență influenţă şi spălare de bani, instanţa dispunând confiscarea a peste trei milioane de euro în cazul acestuia.
Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, a fost condamnat pentru luare de mită şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul său confiscarea a peste două milioane de euro.
 
Gheorghe Ştefan, fost primar în Piatra Neamţ, a fost condamnat pentru trafic de influenţă, iar instanţa a decis confiscarea a peste trei milioane de euro.
Dumitru Nicolae a fost judecat pentru trafic de influenţă, fiindu-i confiscat un milion de euro şi fiind obligat de instanţă să presteze muncă în folosul comunităţii la Admnistraţia Domeniului Public Sector 2.
Cei patru au fost trimiși în judecată în martie 2015, fiind acuzați de fapte care s-au petrecut în perioada decembrie 2008-septembrie 2010. Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

1 afisări

3 răspunsuri la “Sentinţe în DOSARUL MICROSOFT”

  1. Incredibil ce pedepse mici pentru acesti teroristi, fiindca terorism economic au facut acesti ordinari. Sa iei o gluma de pedeapsa pentru furturi colosale, numai in Romania cred ca e posibil asa ceva. Si toate astea se intampla numai si numai fiindca codul penal e facut de politicieni ultracorupti.

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*