GENOCIDUL HEXI PHARMA: Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, luată cu mascații și dusă la audieri.

0

directorul-general-al-hexi-pharma-flori-dinu-audiata-de-procuroriPotrivit unor surse judiciare, Flori Dinu a fost adusă cu mandat la Parchet și va fi pusă sub acuzare de către procurori.
Flori Dinu a fost citată de procurori să se prezinte vineri la sediul Parchetului General, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.
Deoarece aceasta nu s-a prezentat pe parcurul zilei, procurorul de caz a solicitat unei echipe de politişti să meargă şi să o aducă pentru a fi înştiinţată în legătură cu noua calitate de suspect.
Flori Dinu a fost dusă de poliţişti la Parchetul General, după ce anchetatorii au făcut mai multe percheziţii, în zilele trecute, la toate sediile Hexi Pharma şi au ridicat mai multe documente, contracte pe care compania le-a făcut cu mai multe spitale.
Conturile Hexi Pharma au fost deblocate parţial astăzi. Pe lângă plata salariilor şi a utilităţilor, compania ar putea returna spitalelor banii care ar fi fost irosiţi pe dezinfectanţii diluaţi. Între timp, procurorul general al României verifică cum au fost valorificate de anchetatori informările de la SRI, cu privire la posibile nereguli în achiziţia de servicii şi produse din domeniul medical.
Cu conturile îngheţate, reprezentanţii Hexi Pharma au cerut judecătorilor să le ridice interdicţia de a avea acces la bani. Tribunalul Bucureşti a deblocat însă doar parţial conturile companiei.
Directorul companiei susţinea că Hexi Pharma are nevoie urgentă de bani pentru a testa dezinfectanţii în străinătate. În acest mod vor să demonstreze că produsele lor ar fi de calitate.
Flori Dinu a declarat, joi, că scandalul privind dezinfectanţii produşi de Hexi Pharna a apărut fix în momentul când se pregăteau să se extindă şi pe piaţa externă, drept pentru care ea crede că „în momentul în care începi să prinzi putere, devii periculos pentru multe interese”.
„Acesta este punctul meu de vedere. Surprinzător este faptul că acest scandal a apărut exact în momentul în care noi ne doream să ne lansăm pe piaţa externă şi făcusem toate demersurile, începusem să apărem şi pe la târguri internaţionale şi probabil că asta a deranjat”, a declarat joi Flori Dinu. Aceasta  a mai spus că nu a primit nicio sesizare în scris sau verbală de la vreun medic dinc are să reiasă că produsele nu ar fi în regulă.
În ceea ce priveşte afacerile lui Dan Condrea, Flori Dinu spune că ea se ocupa doar de vânzări şi nu ştie nimic despre ce făcea acesta cu banii lui.
Director general al firmei Hexi Pharma, Flori Dinu, s-a prezentat şi pe pe data de 11 mai la sediul Parchetului General, unde a fost audiata in dosarul dezinfectantilor diluati din spitale. Cu o zi înainte, procurorii Parchetului General l-au audiat şi pe patronul companiei, Dan Condrea.
Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, fiind suspectată că, în perioada 2012-2016, a vândut către 152 de spitale produse biocide improprii. Valoarea contractelor este de circa 51 milioane lei, informează Parchetul General.
„Având în vedere solicitările reprezentanţilor mass-media referitoare la cauza cunoscută generic sub denumirea „Dezinfectanţii utilizaţi în spitale”, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie face următoarele precizări: Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 – 2016, HEXI PHARMA a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de HEXI PHARMA cu aceste unităţi medicale – având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active – este de cca. 51 milioane lei. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, a anunţat Parchetul General.
Patronul companiei Hexi Pharma, Dan Condrea, a decedat săptămâna trecută, într-un accident auto produs în apropierea localității Buftea.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*